• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Omgang met kinderen


Het is een feit dat Amstaff's heel erg goed met kinderen kunnen omgaan. Mits de regels van de roedel worden nageleefd, en dat de kinderen geleerd word dat de hond niet gepest mag worden. De belangrijkste regel met de Amstaff en kinderen samen, is "laat ze nooit allen" ook geen halve minuut. U hoeft maar even de kamer uit te zijn en er kan al wat gebeuren. Ik wil niemand bang maken, en een Amstaff is ook zeker niet een lopende tijdbom. Verre van dat. Het kan namelijk ook uw kind zijn die toch wel graag wilt weten hoe een oog bal van de hond aanvoelt of even zeker wilt weten of de tong echt vast zit. De hond zal dan niet kunnen zeggen dat hij/zij er niet van gediend is maar zou eventueel een corrigerende beet kunnen geven wat normaal is in een honden leven. En dat zal dan zeker niet een agressieve beet zijn. Maar door de kracht van een Amstaff komt het al snel hard aan.

           

Baby op komst
Heeft u een Amstaff en is er een baby op komst. Betrek de hond dan overal bij. U moet het zo zien, voor de komst van de baby is de hond natuurlijk die gene waar al het aandacht naar toe gaat. Lekker wandelen elke dag, vaak wel 2 uur bij elkaar per dag. Of lekker kroelen bij de baas op de bank. Dan is het zover en de baby is er. Dan krijgt u gauw de neiging om de hond links te laten liggen (wat niet heel erg gek is). Zeker in de eerste maanden.
U gaat meerdere keren op één dag naar de baby kamer om de luier te doen, en de hond moet in de woonkamer blijven. En de fles geven op de bank, waar normaal de hond bij de baas lag, mag de hond nu niet meer komen. Van zulke dingen zal de hond geïrriteerd raken en de baby als een indringer zien. Daarom is het van groot belang om de hond er bij te betrekken en voor dat de baby er is de lange wandelingen en de aandacht wat te verminderen, dan kan de hond daar al aan wennen. Er word ook wel eens gesuggereerd dat u de moeder koek moet voeren of is even lekker een baby luier moet geven om de hond aan de geur te laten wennen. Over alle twee de voorbeelden kan ik u vertellen dat het fabeltjes zijn. Het enigste wat u kunt doen om de hond er aan te laten wennen is, om bij thuiskomst na de bevalling, de kinderstoel met de baby neer te zetten op de grond, en de hond dan gewoon te laten snuffelen. U zult zien dat de hond uitermate rustig blijft en er aan kan wennen.
Het is ook mogelijk dat er een Amstaff op visite komt. Dan is het raadzaam om de hond met rust te laten, om de hond even te laten wennen aan de nieuwe omgeving. De hond zal zelf dan beslissen wanneer het tijd is om te begroeten.