• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Bench

Het is ideaal, een bench. Maar niet het leukste voor de hond. Natuurlijk zal de hond niet beter weten als het vanaf het begin gebruikt word. Maar het is uiteindelijk toch de bedoeling dat de hond los in de woonkamer kan zijn, terwijl u even weg bent. U hoeft de bench niet weg te halen want de hond zal dat gaan zien als zijn plekje als de hond even een slaapje wil doen. Stel u heeft een verjaardag en er zijn drukke kinderen aan het spelen, dan kan het zijn dat de hond er even geen zin meer in heeft en in de bench gaat liggen. En dan is de gouden regel dat, wanneer de hond in de bench ligt, er niemand aan hem/haar komt. De bench kan dan gewoon open blijven staan.
Als de hond iets heeft gedaan dan kunt u de hond straffen door middel van de hond een plek aan te wijzen, dat kan zijn een mand, een kleed of zo iets dergelijks, maar NOOIT de bench. Anders kan de hond, de bench gaan associëren met niet leuk. En de bench moet heilig blijven.De praktijk
Om de hond in de bench te kunnen houden als u even weg bent, moet u de hond eraan laten wennen. Dat is gewoon een kwestie van steeds iets langer er in laten. U begint met de hond er in te zetten met het deurtje op slot, en dan even op de bank gaan zitten in het zicht van de hond. Na een minuut of 5 gaat u de hond er uitlaten, met veel vreugde en natuurlijk met een lekker snoepje. Een paar uur later nog is 5 minuten en dan weer het zelfde liedje. Zo gaat de hond de bench associëren met "erg leuk". Als dat goed gaat dan kunt u de volgende dag de tijd opvoeren naar een kwartiertje. Als dat allemaal goed gaat kunt u na een paar dagen weer een stapje veder gaan, als de hond in de bench zit dan kunt u even uit beeld gaan door middel van een andere kamer te bezoeken. Het mooiste is om dan wel te luisteren hoe de hond daar op reageert. En zo gaat u steeds wat langer weg. En na een tijd weet de pup/hond niet beter meer.

           

Hoelang kan een hond in de bench?
De bench is natuurlijk een ideaal hulpmiddel voor als iedereen van huis is. Uiteraard is het belangrijk om te weten hoelang de hond in de bench kan zitten. Aangezien de hond in de nacht al ongeveer 8 uur in de bench zit is het dus niet verstandig om de hond dan ook overdag zolang in de bench te houden. Daarom is de aanbevolen maximale tijd 4 uur. Uiteraard is het aan u hoelang de hond allen is en hoelang de hond in de bench zit. Wanneer de hond heel de week allen is overdag dan is het raadzaam om nog is goed te kijken of  u de hond wel kan geven wat de hond verdient. Er is ook een mogelijkheid om een uitlaatservice in te schakelen.