• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Jaarlijkse Check-up

 


Iedereen wil het beste voor zijn of haar American Stafford. Daarom is het verstandig om elk jaar de hond te onderwerpen aan een algemeen gezondheidsonderzoek bij de dierenarts.Dit kunt u het beste combineren met de jaarlijkse vaccinatie. Tijdens deze jaarlijkse gezondheidstest worden vrijwel alle belangrijke functie's beoordeeld door de arts. Hiermee kunnen opkomende ziektes en aandoeningen op tijd in de kiem worden gesmoord.


De fitheid van de Amstaff
Bij een algemeen gezondheidsonderzoek worden, naast het controleren van uw Amstaff, ook vragen aan u gesteld omtrent de hond. Aan de hand van vragen, zoals "Eet en drinkt de hond voldoende?", "Word de hond snel moe?" en "Slaapt de hond meer dan anders?" kan de dierenarts grotendeels vaststellen hoe het met de gesteldheid van de conditie is.


Controle van het gebit

Een sterk gebit is voor de hond net zo belangrijk als voor de mens. Zonder gezonde tanden zal een huisdier meer moeite hebben om brokken te eten en/of te kluiven aan een bot. Ook zal de dierenarts het gebit nazien op mogelijke gaatjes <--LINK.


Huid en Vacht

Indien uw Amerikaanse Stafford een probleem met z'n huid heeft zal u dit eerder opgevallen zijn doordat de hond bijvoorbeeld veel jeuk heeft. Ook al krabt uw hond niet overdreven veel zal de dierenarts toch een controle uitvoeren op mogelijke huidaandoeningen net als op knobbels en de vacht.


Controle van het gewicht

Al van kleins af aan word het gewicht bij binnenkomst gemeten en verwerkt in het dossier. Hieraan kan herleid worden of de hond goed op gewicht is. Dit is belangrijk voor de algemene gezondheid van de hond.   


Ontlasting

De dierenarts zal vragen stellen omtrent de stoelgang en de ontlasting van de hond. Ook zal de arts kijken naar het geslachtsdeel of daar bijvoorbeeld afscheiding uit komt.


Botten en Gewrichten

Een hond als de Amstaff behoeft veel beweging. Daarom is het belangrijk dat alle botten en gewrichten goed en gezond zijn. Indien dit niet het geval is kan uw hond daar veel last van hebben.