• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Hondenschool

Waarom een cursus volgen?
De reden om een hondenschool te bezoeken kunnen verschillende zijn. Het kan zijn om een hond te socialiseren, om de basis voor een goede opvoeding te maken of omdat u het gewoon leuk vind om met de hond aan activiteiten deel te nemen. Doordat elke reden anders is, zijn er ook veel verschillende soorten cursussen te volgen. Zo is er bijvoorbeeld voor de pup een puppycursus met als doel, de beginselen van het gehoorzamen onder te knie te krijgen. En voor de gevorderde een behendigheidstraining, om lekker met de hond bezig te zijn.

Wat is een goede hondenschool?
Er is niet goed te zeggen wanneer een hondenschool goed of slecht is. Dat verschilt per baas en hond. Het is belangrijk dat u een goede klik hebt met de instructeur, want het moet ook leuk zijn om er naar toe te gaan. Dan is er nog de methode die per hondenschool kan verschillen. Zo zijn er hondenscholen die via de clickermethode werken en hondenscholen die alleen met de verbalen beloning en de riem werken. Omdat de Amstaff een eigenwijs ras is, is de training met de verbalen beloning het meest geschikt. Die training is gebaseerd op de riem, waar een lichte correctie mee gedaan kan worden, en op de stem, die gebruikt word om te belonen maar ook om te corrigeren, door middel van lage stem en hoge stem. Ook is het verstandig om een school te zoeken, die ervaring heeft met de Amstaff.

 
           
 
Wanneer een slipketting gebruiken?
Er word nog steeds te vaak en te snel gezegt dat er een slipketting gebruikt moet worden, omdat de hond "echt niet" te houden is. Gelukkig is dat niet waar. Het klopt inderdaad dat de één minder snel leert dan de ander. En dat de één dominanter is dan de ander. Maar dan is dat nog geen reden voor een slipketting. De echte reden is vaak dat de instructeur niet over voldoende kennis beschikt of te weinig aandacht wil schenken aan een individu. U kunt daarom vragen om een privé les of u moet dan toch een andere hondenschool gaan bezoeken.