• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Trekken aan de riem


Doordat de Amstaff een sterke hond is, is het belangrijk om van jongs af aan de hond te leren om niet aan de riem te trekken. Word dat niet gedaan dan zal het, wanneer de hond vol groeit is, een vervelend karwei worden om de hond uit te laten. Daarom moet deze training vanaf de eerste dag dat u de pup krijgt beginnen. Want u zult merken dat ook de pup al trekt. Maar doordat de pup nog weinig kracht heeft zult u dat niet zo ervaren.


De riem
Belangrijk is de riem die gebruikt word tijdens de training. De riem is namelijk de belangrijkste communicatiemiddel tijdens het wandelen. De riem die gekozen moet worden is een vaste lijn van leer of nylon met een lengte van meestal tussen de 1,5 en 2 meter. Een uitloop riem is sterk af te raden en ook wanneer u een cursus wilt volgen mag een uitloop riem ook niet worden gebruikt.

           

De praktijk
De oorzaak van het trekken aan de riem is dat de hond denkt ergens sneller te zijn wanneer de hond aan de lijn trekt. Helaas is dat meestal ook zo. U zult onbewust met de hond mee gaan lopen. Dat moet natuurlijk andersom zijn. U gaat namelijk met de hond lopen. De training is dus vrij eenvoudig. Wanneer de hond trekt gaat u stil staan. U telt dan tot 15 seconden en loopt daarna weer veder. U hoeft u stem niet te gebruiken en u hoeft ook geen contact met de hond te zoeken. Wanneer de hond weer trekt gaat u weer stil staan. U doet weer tot 15 tellen en loopt weer veder. De hond zal zelf gaan bedenken waarom u toch steeds stop als de lijn spant. En zal tot de conclusie komen dat het trekken niet sneller is. Het belangrijkste bij deze training is dat u volhoud.