• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg

Aanschaf

Wil ik wel een Amstaff?
De aanschaf van een Amstaff moet bewust besloten worden. Daarom om te beginnen met de vraag, heeft u tijd voor een Amstaff? Als u en uw partner allebei een baan van 40 uur tijdens kantoor uren hebben, dan stopt het hier! Ik zal even kort samenvatten waarom het dan niet geschikt is. Als u een pup koopt zult u minimaal 4 weken aan huis gekluisterd zitten i.v.m. de zindelijkheidstraining die u gaat geven. Gevolgd door 2 weken "bench training". Wanneer de Amstaff groter is geworden heeft het aandacht en veel beweging nodig. Dat houd dus in dat wanneer u een 40 urige werk week heeft, u ander half uur eerder moet opstaan om de hond de kans te geven zijn verkregen energie van de nacht ervoor te kunnen kwijt raken. Wanneer u dan s'middags weer thuis komt, heeft de hond dus weer genoeg energie om weer een kleine 2 uur rond te rennen. (de kans bestaat ook dat de hond uit frustratie en/of verveling u inboedel heeft "gepimpt" doormiddel van bijv. het bankstel, dat is open gereten) Nu denkt u dat u lekker kan gaan koken en eten en daarna lekker ontspannen kunt gaan bank-hangen. Helaas....In die tussen tijd van het koken en eten, heeft de hond weer energie gekregen, mede doordat hij het nu wel erg leuk vind dat het baasje er eindelijk is, en dus wil de hond wel wat aandacht en dan het liefste met een trek spelletje. Daar gaat u "eigen tijd" om te ontspannen, wat u hard nodig zou hebben. En dan is het alweer laat in de avond en zal het laatste rondje worden gelopen van minstens 15 min. En de volgende dag zal het allemaal weer zo lopen als vandaag. Voor u is het natuurlijk niet fijn, maar voor de hond is het nog veel erger omdat de hond dag in dag uit aan het wachten is op u thuis komst. Daarom is het erg belangrijk om te beseffen of u de tijd heeft. Als dit voorbeeld niet bij u toebehoort gaan we naar de volgende vraag. Wilt u een Amstaff pup of een Amstaff uit het asiel. Bij allebei zijn er voor- en nadelen. En allebei kost het energie. U zou informatie kunnen verschaffen om te kijken wat het inhoud om een pup op te voeden.
Dan is er nog een vraag. Word het een reu of een teef? Bij die vraag hoort een veel gesproken mening, dat een Amstaff niet een type hond is voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad/opgevoed. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik adviseer wel om te beginnen met een teef. Doordat een teef minder dominant is naar de roedel leider (dat bent u) en altijd probeert om in dienst van de leider te bewegen.
 

 
 
U wilt een Amstaff pup kopen
Als u keuze een pup word dan begint de vraag waar u een pup kunt kopen.
Dat kan zijn in een dierenwinkel, een handelaar of bij een goed aangeschreven kennel. De eerste 2 vallen voor mij al gelijk af. Omdat bij alle 2 de leefomstandigheid zwaar onder de maat is. Er word daar met de honden omgegaan als of het pakken suiker zijn. En omdat de papieren bijna altijd vervalst zijn. En dus de inentingen en de chip waarschijnlijk zijn opgeschreven maar dat het de hond nooit is toegediend. Daarbij komt een hond ook een ziekte kan hebben opgelopen of al een erfelijke ziekte heeft. En zo kan ik nog tal van redenen noemen. Er is 1 voordeel bij de handelaren, de prijs is altijd laag, zo rond de 300,-. En daar krijgt u dan wel alle ziektes bij. Dus kortom zoek een goede kennel die goede recensies heeft en die alle tijd voor u neemt.
 
 

 
Een goede kennel
Wanneer is een kennel goed? Die vraag zal ik proberen te beantwoorden. Zoals met een andere aankoop kunt u op zoek gaan naar referenties en recensies. U kunt ook contact opnemen met het "Raad van Beheer". En via internet zoekmachine's kunt u kennel's zoeken bij u in de buurt. En vraag of u mag komen kijken. U kunt dan met u eigen ogen beoordelen of de leefomstandigheden goed zijn en of de pups bij hun moeder liggen. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u bij die fokker/kennel vragen of u op de wachtlijst mag (een goede kennel heeft nooit meer dan 2 nestjes te gelijk en zullen dus ook een wachtlijst hebben). Zodra het nestje is geboren waar u voor in aanmerking komt, kan u gaan kijken of u nieuwe aanwinst er tussen zit. Zodra u bent geweest en u heeft een pup uitgekozen die u gelijk een goed gevoel gaf, dan kan de fokker een aanbetaling vragen. Met overleg kunt u dan vragen of u 1 keer in de week mag komen kijken hoe het met u pup gaat. Dat zal ongeveer 7 weken kunnen. Omdat de pups minimaal 8 weken bij hun moeder moeten blijven. En dan na ongeveer 8 tot 9 weken kunt u de pup eindelijk halen en gaat het opvoeden echt beginnen.

 

           
 
 
Waar dient een 'goede' pup over te beschikken:
- FCI stamboom
- Chip (zie paspoort)
- Ontwormd en inenting (Zie paspoort)
- Europees paspoort
- Schriftelijke gezondheidsverklaring van dierenarts
- Schriftelijke garantie
 
 

 

Wat mag u van een goede kennel verwachten:
- Maatbeker met proefpakket van bekende voer leverancier
- Informatie pakket
- Bereid voor contact om informatie te verkrijgen
- Een lapje stof wat in het nestje heeft gelegen (voor het vertrouwde geurtje)
 

 

Waar moet u opletten bij het halen van de pup:
- Dat het er gezond en levendig uitziet
- Dat het brokken eet
- Dat het 8 weken oud is bij het verlaten van het nest
 
 

Wij willen een herplaatsing Amstaff.
Dit is uiteraard ook een hele goede keus omdat er te veel Amstaff's zonder huis en baas zijn. De voordelen van een oudere hond is dat de meeste al zindelijk zijn. En dat ze rustiger in hun gedrag zijn. Maar er kunnen natuurlijk ook nadelen zijn. De kans bestaat dat de hond bij zijn vorige baas op de bank mocht liggen, en dat u dat liever niet hebt. Dan zal dat afgeleerd moeten worden. En het is nou eenmaal een feit dat iets sneller is aan te leren dan af te leren. Dus daar kan een hoop energie van u aan op gaan. Ook is het fijn om te weten wat de herkomst van de hond is. En eventueel de reden is waarom de hond weg moest.
Bij vrijwel alle asiel's word er een gedragsonderzoek gedaan waar gekeken word of de hond agressief is, of dat de hond met kinderen en met andere huisdieren om kan gaan. Vraag daar dus ook naar.

 

Wat moet u bij een te herplaatsen Amstaff hebben:
- FCI stamboom
- Europese stamboom
- Inentingen en ontworming's kuur.
- Dierenarts verklaring (eventueel kan de hond een aandoening hebben waarvoor medicatie nodig is)